Holenderski konkwistador

Kawy świata cz. 2
Holandia
Holenderski konkwistador z alkoholem

Składniki na 1 porcję:
jedno mocne espresso
15 ml rumu
1/3 filiżanki ajerkoniaku
mleko
bita śmietana
odrobina kakao

Przygotowanie:
Do wysokiej szklani nalać ⅓ ajerkoniaku. Dodać spienione mleko, podstawić pod ekspres i zalać mocnym espresso. Dolać po krawędzi rum. Dodać świeżo ubitą śmietanę i posypać odrobiną kakao. Enjoy…

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s